Rijd de zomer tegemoet met je Caféracer

Het is zomer en dat betekent vakantie, vrije tijd, cocktails en zon. Misschien ga je wel op vakantie naar een ver land om daar van de zon en je cocktail te genieten. Er zijn echter ook andere mogelijkheden die je een onvergetelijke zomer kunnen bezorgen. Wat dacht je van touren met een motor? Stel jezelf voor dat je snelheid maakt op een snelweg in Duitsland en de wind door je haren voelt wapperen. Ben je al verlekkerd bij het idee om met een motor op reis te gaan? In deze blog kun je meer lezen over een type motor die perfect is voor een zomer op de snelweg: de caféracer.

Caféracer

Een bekend motormodel is de Caféracer. Dit is een model die vaak van standaardmodel is omgebouwd tot sportmodel. Ze staan erom bekend zeer comfortabel te zijn en was een bekend fenomeen in de Rocker subcultuur. Deze motors zijn ideaal om mee te touren of te racen, vandaar ook de naam caféracer. Omdat de trend met deze motor begon bij cafés, ontstond al snel de naam caféracer. Omdat deze motoren ideaal zijn om tijdens vakanties mee te touren zijn ze fijn om mee op vakantie te gaan. Omdat ze een hoog zitcomfort hebben hoef je met een caféracer niet bang te zijn dat je snel last van het zitten zult krijgen.

Waar koop ik een Caféracer?

Vroeger werden caféracers niet geproduceerd in fabrieken maar omgebouwd bij gebrek aan motorfietsen. Tegenwoordig zijn er bedrijven die zich specialiseren in het ombouwen van motors tot caféracers. Er zijn ook motorfabrikanten die caféracers fabriceren, zoals Bimota en Yamaha. Bij een omgebouwde motor zul je Cafe Racer onderdelen nodig hebben, die kun je kun je kopen op verschillende marktplaatsen en webshops. Een daarvan is Caferacerwebshop. Dit is een BMW K75 webshop, maar beperkt zich niet tot andere varianten. De motor knipperlichten van Caferacerwebshop zijn een goede optie als je een caféracer wilt aanschaffen die nog opgeknapt moet worden. Ook vind je op deze webshop onderdelen van de BMW R100 van een caféracer. Als je een caféracer wilt aanschaffen, moet je goed letten op de staat van de motor en iemand meenemen die verstand heeft van motors. Bij een opknapper zul je extra kosten moeten maken, dus houd hier rekening mee.