De toekomst: elektrisch rijden

Na Toyota is Nissan is een van de grotere autofabrikanten. Ondanks dat het in de jaren 90 in de financiële problemen kwam kon het dankzij het Franse autoconcern Renault wat hoofdaandeelhouder werd, weer verder. Ze verkopen per jaar iets meer dan 5 miljoen voertuigen wat overeenkomt met een wereldwijd marktaandeel van ongeveer 6%. Nissan verkoopt niet alleen personenauto’s. Ze verkopen van sportwagens tot zelfs lichte vrachtwagens. Ze gaan zelfs mee met vele andere autofabrikanten die om het milieu denken. Ze hebben een elektrische auto ontwikkeld, onder andere de Nissan Leaf.

Nissan Leaf op platteland weg

Elektrisch rijden.

Voor menigeen die nog twijfelt om over te stappen naar elektrisch rijden, heeft Nissan al deze twijfels al overboord gegooid. Nissan heeft meer snelladers staan in Europa dan enig andere autofabrikant, wat betekend dat elektrisch rijden nog nooit zo makkelijk is geweest. Woon je in een bepaalde buurt, dan heeft elektrisch rijden ook nog eens financiële voordelen. Het onderhoud is goedkoper, de parkeertarieven kunnen lager uitvallen en congestieheffingen kunnen vermeden worden. Mocht je de auto zakelijk gebruiken dan betaal je maar 4% bijtelling, geen BPM en wegenbelasting.

De voordelen van de Nissan Leaf

  • Nissan Leaf – Dit is de bestverkochte elektrische auto ter wereld en dat komt mede door de nieuwe accu van 30 kWh. Hierdoor kun je tussen twee oplaadbeurten nog verder tijden met een bereik van 250 km. Daarbij is de oplaadtijd gehalveerd en kun je de auto snelladen in 30 minuten wat weer een batterijcapaciteit geeft van 80%. Via je computer of mobiele telefoon kun je van alles aan je auto controleren: het oplaadniveau, de airco regelen, analyse van je rijgedrag of het onthoud waar je de auto geparkeerd hebt.

De voordelen van de Nissan E-NV200

  • De Nissan E-NV200 is een elektrische bedrijfswagen die kosten helpt besparen. Het verversen van olie en oliefilters hoeft niet meer omdat de bedrijfsauto niet beschikt over een conventionele verbrandingsmotor of normale transmissie. Er zitten daardoor minder bewegende onderdelen in de auto waardoor er automatisch minder onderhoud nodig is. Ook op deze auto gelden vele belastingvoordelen. De auto heeft ook nog als voordeel dat het geen motorgeluiden produceert waardoor er vroeg in de morgen weer in woonwijken gereden kan worden zonder klachten van geluidsoverlast.

Elektrisch rijden is de toekomst. Veel kinderziektes zijn er al uitgehaald, een aantal hindernissen moeten nog overwonnen worden maar het loont de moeite. Niet alleen financieel maar ook milieutechnisch. Kijk op de officiële website nissan.nl voor meer informatie en voordelen. Ook als je nog niet klaar bent voor elektrisch rijden.