Wat is shortlease?

Shortlease is een populaire manier van leasen waarbij je voor een korte periode, meestal tussen de 1 en 24 maanden, een auto kunt huren. Het is vooral handig voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben of voor bedrijven die hun werknemers af en toe willen voorzien van een leaseauto.

De voordelen van shortlease

Een groot voordeel van shortlease is dat je geen langdurige contracten hoeft af te sluiten. Dit betekent dat je niet vast zit aan een auto als je hem niet meer nodig hebt. Daarnaast zijn de kosten vaak lager dan bij traditionele leasecontracten, omdat er minder administratiekosten worden gerekend en er geen sprake is van langdurige verplichtingen.

Hoe werkt shortlease?

Bij het afsluiten van een shortlease contract betaal je meestal een vast maandbedrag. In dit bedrag zitten alle kosten inbegrepen, zoals verzekering, onderhoud en reparaties. Het enige wat je zelf nog moet betalen is de brandstof.

Daarnaast kun je bij de meeste shortlease aanbieders kiezen uit verschillende modellen en merken auto’s. Zo kun je altijd een auto kiezen die past bij jouw wensen en behoeften.

Is shortlease geschikt voor jou?

Of shortlease geschikt is voor jou hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je bijvoorbeeld tijdelijk in Nederland verblijft of als ZZP’er werkt kan het heel handig zijn om te kiezen voor shortlease zakelijk. Ook als bedrijf kun je op deze manier flexibel omgaan met de mobiliteit van jouw werknemers. Ben je op zoek naar een tijdelijke auto omdat je wacht op je nieuwe auto? In dat geval kan een voorloopauto ook een goede keuze zijn!

Conclusie

Shortlease is een flexibele en voordelige manier van leasen die steeds populairder wordt. Door te kiezen voor shortlease kun je profiteren van alle voordelen van een leaseauto, zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen. Of het nu gaat om tijdelijke mobiliteit of als bedrijf zijnde, shortlease kan een goede keuze zijn.