Waarom een WA-verzekering afsluiten?

Het afsluiten van een wa-verzekering is iets waar je niet onderuit kunt bij deelname aan het verkeer. De ene wa-verzekering is de andere dan nou weer niet en worden de verschillen veroorzaakt door de grote concurrentie tussen de diverse verzekeringsmaatschappijen. Die proberen zoveel als mogelijk klanten over te halen en wordt er naast de wettelijk verplichte dekking nog meer geboden. Ook additionele verzekeringen kunnen er altijd afgesloten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een allrisk verzekering of een aparte verzekering voor de inzittenden.

Zo een WA-verzekering is echt wel een geruststelling

De randvoorwaarden waar de verzekering aan moet voldoen zijn zodanig opgesteld dat bij schade de benadeelde alle schade vergoed krijgt en ook de medische kosten eronder vallen. Dat geldt ook in het geval van overlijden en is er een minimumdekkingsbedrag vastgelegd bij wet. Door de felle concurrentie tussen de verzekeringsmaatschappijen verschillen de overige voorwaarden dan wel sterk van elkaar en is dat vaak te bemerken aan de gehanteerde tarieven.  Daar kunnen er fikse kortingen op worden gegeven (denk maar aan de no-claim korting) en zijn er additionele voordelen aan verbonden zoals een hogere dekking.

Verzekeren hoeft dus weer geen handenvol geld te kosten

Voor het afsluiten van een wa-verzekering is het niet nodig een hoge premie te betalen als je steeds de tarieven onderling vergelijkt en de daaraan gekoppelde voorwaarden. Zo let je er wel op dat de opgebouwde schadevrije periode ook gewoon meegenomen mag worden en wat de opzegtermijn is die er wordt gehanteerd. Door steeds te gaan voor een verzekeraar met de laagste premie met behoudt van de schadevrije jaren, kan er een hoop geld bespaart worden.  Ook het schorsen van de auto wanneer je er voor een bepaaldse periode niet mee zal rijden levert een besparing op.

Het is altijd een kwestie tussen wat er aangeboden wordt door de verzekeraar en wat de klant nou wil terugzien in de verzekering en is het hieraan gelegen hoeveel er betaald zal worden voor de verzekering. Belangrijk is het echter om altijd de nodige vergelijking te maken tussen de verschillende tarieven.