Hoe kan ik de juiste kilometerstand achterhalen?

Het lijkt wel een eeuwigdurende strijd tussen de autofabrikanten en fraudeurs als het gaat om manieren die er bedacht worden om de km stand aan te passen en gebeurt het helaas nog veels te vaak dat de aangetoonde km stand op het instrumentpaneel niet de juiste is. Het lastige hiervan is dat het vaak niet aan de auto zelf te zien is dat er veel meer mee gereden is en valt de verkeerde km stand niet op. Wat wel op zal vallen is een auto die na de aankoop veelvuldig naar de garage zal moeten worden gebracht voor reparaties.

Daar zal men wel snel achter de waarheid komen

Een teruggedraaide km stand zal bij een bezoek aan een bij de RDW aangesloten garage gelijk opvallen bij het invoeren van de relevante reparatiegegevens. Het is namelijk verplicht voor het bedrijf om de gegevens in te voeren in de RDW database en hoort daar de km stand ook bij. Een lagere stand dan wat de database aangeeft betekent dus dat er is gefraudeerd met de teller en is het dezelfde database die gebruikt kan worden om al voor de koop over de nodige informatie te kunnen beschikken.

Je vraagt gewoon een kentekencheck aan

Eenvoudiger kan het eigenlijk niet en brengt een bezoek aan www.kentekencheck.net je gelijk naar een venstertje waar het kenteken alleen ingevuld dient te worden. meer is er niet nodig en zie je gelijk wat niet alleen de juiste km stand moet zijn , maar ook de hele onderhouds- en reparatiehistorie. Je kunt dus goed geinformeerd de auto gaan bekijken en heb je gelijk door wanneer er sprake is van een verkeerde km stand. Het is goed om in zulke gevallen toch even de relevante autoriteiten op de hoogte te stellen omdat de kans anders groot is dat iemand anders het slachtoffer zal worden van deze frauduleuze handeling.